Kedvezményezett neve: Zaránk Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Faluházak felújítása – 2020 (MFP-FHF/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Faluház fejlesztése Zaránk községben az MFP-FHF/2020 pályázat keretében (3110045055)

Szerződött támogatás összege: 3.001.645,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Zaránk Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “Faluházak felújítása” alprogramja keretében a Zaránk, Fő utca 21. szám alatt található hivatali épület belső átalakítását kívánja megvalósítani. Az épület belső alaprajzi elrendezése jelenlegi formájában funkcionálisan nem megfelelő, ezért átalakítása indokolt. A jobb funkcionális elrendezés érdekében jelen projekt célja a tanácsteremből nyíló helyiségek megközelítésének átépítése a kapcsolódó járulékos építési munkák, festés és burkolatjavítás elvégzésével. A tervezett felújítások végrehajtásával megvalósulnak az ügyfelek, azaz a közszolgáltatásokat igénybe vevő lakosság és a hivatali alkalmazottak számára egyaránt megfelelő körülményeket biztosító épített környezet alapfeltételei.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2022.04.30.


Kedvezményezett neve: Zaránk Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – A nemzeti és helyi identitástudat erősítése (MFP-NHI/2019)

Projekt címe (azonosító száma): Művelődési ház tetőszerkezetének és belső terének felújítása Zaránk községben (3005264893)

Szerződött támogatás összege: 14.810.342,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A Magyar Falu Program keretében tervezett beruházás az épület részleges belső felújítására és tetőszerkezetének teljes felújítására irányul. A kontyolt nyeregtetős épületről az elhasználódott cserépfedés, tetőlécezés, eresz- és homlokdeszkázat, függőereszcsatorna és lefolyók elbontásra kerülnek. A bontás után megmaradó szarufákat a szükséges mértékben megerősítik. Elkészül az új tetőlécezés és ereszdeszkázat, a tetőhajlatok bádogozása, valamint új sajtolt égetett agyag cserépfedés kerül felhelyezésre. A könyvtár helyiségben az elhasználódott hajópadló burkolat cseréje indokolt a párnafával együtt. Új párnafára, vakpadlóra készül az új hajópadló burkolat, amit felületkezelnek. A belső hálózat átvizsgálása után részleges felújítás készül a vezetékelések, szerelvényezések, lámpák, izzók vonatkozásában. A belső felújítási munkák után részleges festésre kerül sor, a régi felületek lekaparásával, glettelésekkel, csiszolásokkal és kétrétegű diszperziós festéssel. A külső ereszdeszkázat kétrétegű lazúrozást kap.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2020. november 30.


Kedvezményezett neve: Zaránk Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Orvosi eszköz (MFP-AEE/2019)

Projekt címe (azonosító száma): Egészségügyi alapellátás fejlesztését szolgáló eszközbeszerzés Zaránk községben (3005352468)

Szerződött támogatás összege: 2.013.530,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A projekt célja az egészségügyi alapellátáshoz tartozó háziorvosi ellátás eszközökkel való ellátottságának javítása Zaránk községben. A Magyar Falu Program keretében beszerzésre kerülő eszközökkel – számítógép, Windows 10 operációs rendszer, hűtőszekrény, EKG, defibrillátor, vérnyomásmérő és mandzsetta, otoszkóp, fonendoszkóp, orvosi táska, pulzoximéter, ABPM holter, CRP analizátor, Coag S Protrombin – INR meghatározó készülék – korszerűsödik Zaránkon az egészségügyi alapellátás infrastruktúrája és javul a hatékonysága.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2020.06.30.


Kedvezményezett neve: Zaránk Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására (MFP-KKE/2019)

Projekt címe (azonosító száma): Közterületek karbantartására alkalmas gépek beszerzése Zaránk községben (3020473245)

Szerződött támogatás összege: 4.423.410,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A projekt keretében Zaránk település közterületeinek gondozását lehetővé tevő gépek – 1 db erőgép és a hozzá kapcsolható szárzúzó – beszerzésére kerül sor.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2020.09.30.


Kedvezményezett neve: Zaránk Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Temető fejlesztése (MFP-FFT/2019)

Projekt címe (azonosító száma): Térburkolat felújítása Zaránk község temetőjében (3020474862)

Szerződött támogatás összege: 3.002.280,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A Magyar Falu Program “Temető fejlesztése” alprogramjának keretében Zaránk Községi Önkormányzat a temető főbejáratától a ravatalozó épületéig vezető aszfaltozott térburkolatot kívánja felújítani. A térburkolat felújítása során a meglévő aszfaltozott felületre egy 0/4 mm szemszerkezetű ágyazó kőlisztréteg kerül. Azokon a szakaszokon, ahol nincs szegélyképzés, kialakításra kerülnek a kiemelt betonszegélyek. Az ágyazatra 6 cm-es vastagságú előregyártott viacolor rendszerköveket helyeznek. A térburkolat fugázása előtt a felület a felület védelmére és a maradványok eltávolításának megkönnyítésére filmképző bevonat készül.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.04.30.


Kedvezményezett neve: Zaránk Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Falu- és tanyagondnoki szolgálat fejlesztése (MFP-TFB/2019)

Projekt címe (azonosító száma): Falugondnoki szolgálat létrehozását támogató gépjárműbeszerzés Zaránk községben (3024999053)

Szerződött támogatás összege: 14.658.220,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Zaránk Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “Falu- és tanyagondnoki szolgálat támogatása” alprogramjának keretében 1 db 9 személyes Toyota Proace Shuttle 2.0 D-4D (180 LE) típusú gépjárművet szerez be.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2020. október 31.


Kedvezményezett neve: Zaránk Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Önkormányzati tulajdonban lévő út-, hídépítés/felújítás – 2020 (MFP-ÖTU/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Útfelújítás Zaránk községben az MFP-ÖTU/2020 pályázat keretében (3081721011)

Szerződött támogatás összege: 11.626.036,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Zaránk Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “Önkormányzati tulajdonú utak felújítása” alprogramja keretében a Fő utca, az Ady Endre utca és az Ősz utca burkolatát kívánja felújítani. A felsorolt utcák folytatólagosan, egymásba torkollva egy összefüggő utat, komplex egységet alkotnak, így megszakítás nélkül összesen 360 méter hosszon és 3 méter szélességben valósulhat meg a felújítás. A tervezett felújítással érintett útburkolat vastagsága legalább 20 cm, felülete a használat során eldeformálódott. A munkák megkezdése előtt a felhízott padkákat le kell nyesni, a felesleges anyagot el kell szállítani. A meglévő burkolat teljes felületét a szennyeződésektől meg kell tisztítani. A felületi egyenetlenségeket átlag 6 cm zúzottkő beépítésével ki kell javítani. A felújítás során a meglévő burkolat felületére 4 cm AC 11 kopó 50/70 aszfaltot kell beépíteni. A burkolatfelújítási munkák megkezdése előtt lenyesett, 0,6 méter szélességű padkákat a munkák befejezése után nemesített padkaként kell helyreállítani. A tervezett projekt megvalósulása esetén hozzájárul a településkép és a lakosság komfortérzetének javulásához, a község közlekedési infrastruktúrájának fejlődéséhez.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.12.31.


Kedvezményezett neve: Zaránk Községi Önkormányzat

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása – 2020 (MFP-BJA/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Járdafelújítás Zaránk községben az MFP-BJA/2020 pályázat keretében (3081690256)

Szerződött támogatás összege: 994.583,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: Zaránk Községi Önkormányzat a Magyar Falu Program “Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása” alprogramja keretében az Ady Endre utca 4-6. szám előtti járdaszakaszának felújítását szeretné megvalósítani. A tervezett felújítással érintett járdaszakasz hossza 41,7 méter, szélessége 1,2 méter. A meglévő járdaburkolat vastagsága legalább 10 cm. A burkolat felülete a használat során eldeformálódott, repedezett, a repedéseken keresztül utat törtek maguknak a gyomnövények. A felújítási munkák során a meglévő burkolat teljes felületét a szennyeződésektől meg kell tisztítani. A 6 cm vastag térkő burkolatot 3 cm vastag 0/3 mm mosott zúzottkő ágyazatra kell beépíteni. A burkolat megtámasztására a teljes felújítandó szakaszon kerti szegélyt kell építeni előregyártott elemekből. A tervezett projekt hozzájárul a településkép és a lakosság komfortérzetének javulásához, a település gyalogosközlekedési infrastruktúrájának fejlődéséhez.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.12.31.